Összes

Kedvenc TED beszédeink

Az évek alatt nagyon sok TED beszédet néztünk meg, osztottunk meg egymással, és itt most csinálunk belőle egy válogatást. Ha van olyan beszéd ami neked is a kedvenced, bátran TEDd be kommentbe, esetleg pár szóval arról, hogy miről szól és miért szereted.
Jó szórakozást! 🙂

***

2050-re az idősek száma várhatóan megduplázódik. Csak az USA-ban 84 millió lesz a számuk. Ezeknek az embereknek egy része (több, mint 4 évtizednyi tapasztalattal a háta mögött), várhatóan még nagyon is aktívan, nyitott lesz arra, hogy saját maga is vállalkozzon. Sokan teszik ezt már ma is közülük. Az amerikai számok azt mutatják, hogy a szenior vállalkozók által indított vállalkozások 70%-a sikeres. A fiatal vállalkozók esetében a siker ráta mindössze 28%!

Paul Tasner amerikai szenior vállalkozó a saját tapasztalatait osztja meg arról, hogy milyen 66 éves korban vállalkozni, a saját cipőjénél fiatalabbakkal együtt versenyezni és megtalálni élete legjelentőségteljesebb munkáját . Az új jelszó 70% 70 felett, 30% 30 alatt.

 

***

Brene Brown az emberi kapcsolatokat kutatja, az empátiára, a másokhoz tartozásra és a szeretetre való képességünket.

“Nos, a kiindulópontom a kapcsolat volt. Mert ha 10 éve szociális munkás az ember, rádöbben, hogy a kapcsolat miatt vagyunk itt. A kapcsolat ad értelmet és jelentést életünknek. Erről szól az egész. …. Így hát arra gondoltam, akkor a kapcsolat témával kezdem.”

***

“Sir Ken Robinson szórakoztató és mélyen megható története egy olyan oktatási rendszer alkotásáról, amely támogatja (nem aláássa) a kreativitást.”

***

“Mit tehet egy közösség a használaton kívüli földjeivel ? Ültessen valami ehetőt, természetesen. Energikusan és humorral meséli el Pam Warhurst a TEDSalonban annak a történetét, hogyan jöttek össze egy csapat önkéntessel azért, hogy egy használaton kívüli földből közösségi zöldséges kertet csináljanak, és megváltoztassák az élelem szó jelentését a közösségükben. ”

***

 

Amikor valaki megkérdezi, honnan jöttél…van, hogy nem tudsz rá mit mondani? Taiye Selasi író a “multi-lokális” emberek nevében beszél, akik otthonuknak tekintik a várost, ahol felnőttek, a várost vagy városokat, ahol élnek. “Hogy jöhetnék egy országból?” teszi fel a kérdést. “Hogyan is jöhetne bárki valamilyen koncepcióból?”

***

 

Hozzászólnál? Kérdésed van?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.