Ozmózis Közösségi Idősgondozási Rendszer

Mi az Ozmózis Közösségi Idősgondozási Rendszer?

Az Ozmózis egy olyan szakmai alapon szerveződő autonóm közösség, ami az idősgondozási nehézségekkel küzdő családokat és az ápolókat segíti információkkal, képzésekkel, tanácsadással, és szolgáltatásokkal. A közösségben kutatásokat, szakpolitikai és érdekképviseleti munkát is végzünk az idősgondozás magyarországi viszonyainak javítása érdekében. 

Te is szívesen tennél valamit a helyzet javítása érdekében?
A rendszer építésének finanszírozása közösségi alapon történik. Kapcsolódj te is! Legyél a rendszer támogatója, támogató tagja! Építsünk együtt társadalmi struktúrákat, tegyünk együtt az idősgondozás viszonyainak javításáért!
Cégek, magánszemélyek havi vagy egyszeri adományukat itt tudják felajánlani.

     

Az Ozmózis Közösség céljai

  • Minőségi és védett közösségi teret biztosítani arra, hogy az otthoni idősgondozásban érintett szereplők, családok, idősek, ápolók, és más szolgáltatók egymásra tudjanak találni, egymással hatékonyan tudjanak együttműködni.
  • Egy olyan minőségbiztosított rendszert létrehozni, ahol a közösség tagjai egyaránt tudnak visszajelzéseket adni és kapni egymásról.
  • Szakmai és érdekképviseleti szövetséget alakítani az érintettek között és együttesen fellépni a hazai otthoni idősgondozás áldatlan jogi és gazdasági viszonyainak megjavításáért.

FONTOS UPDATE (2022. március): egy ilyen rendszer létrehozása és működtetése sok munka és önkéntesen sajnos, egy bizonyos volumen fölött nem lehet csinálni. Túl sok megkeresés, panasz, krízishelyzet érkezik, több mint amennyit kezelni tudunk.
A jelenlegi szinten az eddigi hozzájárulások, támogatások az informatikai háttér működtetésének egy részét fedezik. Mindannyian önkéntes munkában működtetjük a rendszert, így a minőségbiztosítási elemeket egyelőre még nem tudjuk végezni. Aki minőségbiztosított rendszert szeretne, az szálljon be a működtetésbe. Mindenkire szükség van!

Az Ozmózis egy autonóm közösségi kezdeményezés, ami pártoktól, politikai oldalaktól, vallási irányzatoktól független. Ugyanakkor nyitottak vagyunk szakmai együttműködésekre mindazokkal a politikai és ideológiai erőkkel, amelyek szándéka az idősgondozás nyomasztó magyar viszonyai között tengődő érintettek igényeit és szándékait megoldani, hangosítani, segíteni.

Kifejezetten szívesen működünk együtt települési és kerületi önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, helyi civil struktúrák kialakításában, országszerte.

További információ az Ozmózis Közösségről.

Hogyan segít az Ozmózis Közösség a családoknak.

Ozmózis Help-line családoknak.

A működés finanszírozása közösségi alapon történik. Legyél te is a rendszer Patrónusa!

Cégek, magánszemélyek egyszeri adományukat itt tudják felajánlani.

Kapcsolódó hasznos cikkek

Ápolni kell idős szeretteid? Mire érdemes figyelni 

Ápolni kell idős szeretteid? Mire érdemes figyelni 2. 

A bentlakásos idősgondozás hátrányai az idős emberek és a családtagok szempontjából 

Az otthoni idősgondozás helyzete Magyarországon 

Családtagok, hogy bírjátok?

Idősek gondozása otthon, avagy milyen állami segítség igénybevételére van mód 

Finanszírozás

A közösségben az alapszolgáltatásokat mind a családok, mind az ápolók ingyen vehetik igénybe.

A rendszert önkéntes munkával, saját forrásokból és a Patrónusaink hozzájárulásával működtetjük, és fejlesztjük.

Az alap-rendszerben, Patrónusok nélkül, heti maximum egy-két családnak tudunk segíteni. Ezért arra kérünk, hogy ha teheted válj te is Patrónussá, vállalj részt a rendszer működtetésében. Kapcsolódásod teszi lehetővé, hogy egyre több embernek tudjuk a segítségünket elérhetővé tenni.

Csatlakozás az Ozmózis Patrónusaihoz, itt.

Ha egyszeri adománnyal segítenéd a munkánkat, azt itt tudod megtenni.

***

Ápolók és családok egymásra találását segítő FB csoportunk

Házi idősgondozás, bentlakásos ápolás, otthoni betegápolás Magyarországon

A csoportban azok a kisvállalkozások, szolgáltatók, forgalmazók, akik csatlakoztak az Ozmózis Közösség patrónusainak körébe, elhelyezhetik információikat.